Goede verhalen ontstaan op mooie plekken

Het klinkt als een sprookje, maar dit wordt jouw verhaal. Als je om je heen kijkt, zie je de bijzondere elementen van het oude klooster dat net voorbij je achtertuin oprijst. Je ruikt de natuur en voelt de warmte van het dorp Berkel-Enschot. De mooie, brede straten en kleine kronkelpaden, de onverwachte doorkijkjes, de inspirerende de omgeving vol oorspronkelijke details. Een plek met een ziel, zo voelt het. Dit is Koningsoord, onder de rook van Tilburg. Rust, ruimte en rijkdom. In ieder opzicht.

poort-klooster
muur stenen Koningsoord
Kerk glas in lood
kerk raam

In deze bijzondere ambiance ontstaat een geliefd pittoresk dorpshart. Deze plek is doordrenkt van historie. Hier is in 2017 het nieuwe hart van Berkel-Enschot ontstaan, met een sfeervol winkelhart (deelgebied Dorpshart) en mooie woonwijken (deelgebieden Mariënkroon en Abdijhof). De geest van de abdij blijft behouden, met zijn groene kloostertuinen, de bomenlanen en nog meer karakteristieke elementen waar ooit mooie verhalen zijn ontstaan.

Deelgebied Dorpshart

Winkels en appartementen.In de tuinen van de voormalige abdij, ten westen van het klooster, verrijst het nieuwe dorpshart. Een compleet nieuw en ruimer winkelcentrum, dat in grote mate wordt gevuld door de ondernemers van het huidige winkelcentrum en ook ruimte biedt aan nieuwe ondernemers.
Bekijk hier wat je allemaal kunt doen om Koningsoord.

Deelgebied Mariënkroon

Grondgebonden woningen in de kloostertuinen. Tegelijkertijd met het Dorpshart ontwikkelt Heijmans dit eerste woonveld. Hier is ruimte voor een breed scala aan woningen, van rijwoningen tot drie-onder-één-kap, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. De architectuur en openbare ruimte sluit aan bij het Brabantse dorpshart en de ambiance van het naastliggende klooster. Meer over de woningen lees je hier.

locatie kaart

Kom langs en ervaar de bijzondere ambiance van Koningsoord!

De oude abdij is door de collega’s van Ons Koningsoord heel mooi gerestaureerd. Je vindt er allerlei nieuwe ondernemers en voorzieningen. Bijvoorbeeld het gloednieuwe kinderdagverblijf De Koningswereld of een cultureel centrum De Schalm. Neem gerust eens een kijkje in de schitterende bibliotheek en vergeet vooral Restaurant Hemels Eten en Drinken niet, een culinair hoogstandje met een sfeervol terras bij de oude eikenbomen.